Folkspel

Fem tips: Så tjänar man pengar till föreningen

Att det är viktigt att tjäna in pengar till föreningskassan är ingen direkt nyhet för oss som är föreningsaktiva. Vi vet att det behövs en hel del pengar för att driva föreningen, men också för att byta ut sliten utrustning, för att kunna åka på cuper och för att köpa nya matchtröjor. Vi vet också hur viktigt det är att ha pengar kvar till allt det där andra roliga som man också vill göra. Om föreningen har en god ekonomi öppnar sig helt enkelt så många fler möjligheter!

Men på vilka sätt kan man egentligen enkelt tjäna pengar till föreningen? Här kommer en topp 5 på bästa och lättaste tipsen för att tjäna ordentligt med pengar till föreningen!

1. Anordna en säljtävling

Består er förening också av vinnarskallar? Ja, men då är ett utmärkt sätt att skapa en säljtävling för att verkligen lyckas med försäljningen! En säljtävling är alltid ett bra sätt att skapa engagemang för föreningens försäljning. Ett bra sätt att utforma tävlingen på är att varje säljare belönas när man säljer x antal lotter med något roligt pris.

tjana-pengar-till-foreningen-tips-450x300.jpg
Motivera med en rolig säljtävling

2. Tjäna pengar på BingoLottos storomgångar

Många i vårt avlånga land gör samma sak den 23 december – nämligen bänkar sig framför BingoLottos Uppesittarkväll.

Vad man kanske inte tänker på är att BingoLotto har fler storomgångar än uppesittaren - alla perfekta för din förening att tjäna pengar på. Se till att sälja lotter även till Nyårsbingo, Påskbingo och Midsommarbingo. Se till att lotterna era nära och kära duttar på till storomgångarna är sålda av just er förening. Det är ett mycket enkelt sätt för föreningen att få ordentligt klirr i kassan – flera gånger under året.

3. Tjäna pengar till föreningen digitalt!

Visst vill er förening ligga i framkant även när det kommer till försäljning? Är svaret ja på den frågan, då är det givet att ni ska komma i gång med att sälja digitala bingolotter. Det är mycket lättare än vad det låter som och föreningen slipper all administration! Läs allt om att starta föreningens digitala försäljning och kom i gång på mindre än två minuter här.

tjana-pengar-till-foreningen--fem-tips-450x300.jpg
Digital försäljning för föreningen gör det lätt att tjäna pengar

4. Tjäna pengar på en QR-kod

När vi ändå är inne på det digitala spåret kan vi ju inte undgå att tipsa om att skriva ut en QR-kod som är också möjliggör försäljning av digitala bingolotter för föreningar. Precis som i den digitala försäljningen som nämns under tips 3 så slipper föreningen även här all administration!

Våra bästa tips för exponering av er QR-kod

Ställ upp en skylt med er QR-kod i föreningens café, ha med till matcher, ställ upp på arbetsplatser eller på andra finurliga ställen. Här sätter egentligen bara fantasin gränser.

Läs mer om digital försäljning för föreningen via QR-kod här.

5. Tjäna pengar på en automatisk banner

Visste du att föreningen kan få automatiskt uppdaterade banners till sin hemsida där allt överskott från försäljning som görs via bannern tillfaller föreningen? Om inte så vet du nu! Arbetsinsatsen är minimal, det enda man behöver göra är att generera en html-kod som är unik för er förening och sen lägga upp den på föreningens hemsida. Bannern uppdateras sen inför varje storomgång och löpande under året för att säkerställa att grafiken alltid är aktuell och fräsch!

Folkspels produkter finns till för föreningar

Folkspels produkter finns till för att hjälpa föreningar att få bättre ekonomi. Faktum är att allt överskott som Folkspel genererar går direkt till föreningslivet. Men de föreningar som själva säljer produkter får ett större direktöverskott. Läs mer om vilka produkter din förening kan tjäna pengar på här. Lycka till!

ro-sf-saljstod-2022-450x300.jpg

Tillbaka till startsidan