Folkspel

Här är klubben som fått in miljoner

I år firar Bingolotto 25 år. Trollenäs IF är fotbollsklubben som sålt bingolotter ända sedan starten – och fått in flera miljoner kronor. – Bingolotto har räddat ekonomin i vår förening, säger klubbens ordförande Karl-Erik Malmgren.

Den 19 oktober 1991 hade Bingolotto premiär i den då relativt nya kanalen TV4. Leif ”Loket” Olsson var programledare.

I år firar Bingolotto 25 år – något som firas ordentligt i TV4 i oktober då ”Loket” gästar nuvarande programledaren Ingvar Oldsberg.

Fotbollsklubben Trollenäs IF i Eslöv, med cirka 300 medlemmar, har varit med från början – och tjänat runt fyra miljoner kronor till föreningen.
– Vi har sålt bingolotter varje vecka utan uppehåll i 25 år. Det har varit en otroligt rolig tid, säger Trollenäs IF:s Jan-Erik Andersson.

Han är föreningens ”bingoansvarige” sedan starten – och en riktig eldsjäl som är med och säljer varje vecka.
– Många idrottsföreningar har det tufft ekonomiskt. Vi hade rätt så dålig ekonomi i föreningen innan vi började sälja bingolotter. Men pengarna från Folkspels produkter har räddat vår ekonomi och gjort att vi överlevt som förening, säger Karl-Erik Malmgren, ordförande i Trollenäs IF.

”Gjort det möjligt för fler att spela fotboll”

Allra bäst gick försäljningen för Trollenäs IF på 90-talet, när Leif ”Loket” Olsson ledde Bingolotto. Då sålde föreningen 1000 lotter varje vecka! Men succén verkar fortfarande hålla i sig. Åren 2011-2015 fick klubben in nästan 1 miljon kronor på försäljningen av Folkspels produkter: Bingolotto, julkalendrar och Sverigelotten.

Inkomsterna från försäljningen har gjort det möjligt för fler att kunna spela fotboll.

– Vi har gjort stora satsningar på både ungdomslagen och lagen för funktionshindrade för att fler ska kunna vara med. Vi har också byggt om föreningens idrottsplats så att vi fått fler planer. Det hade inte varit möjligt utan lottförsäljningen som inkomstkälla, berättar Jan-Erik Andersson.

”En fantastisk eldsjäl”

Peter Sundén, säljare på Folkspel region Syd, är stolt över föreningens säljinsatser:

– Det är otroligt starkt att föreningen har sålt lotter varje vecka i 25 år. Trollenäs IF har varit med hela vägen och bevisat att man kan få in riktigt bra med pengar på Folkspels lotteriprodukter. Jan-Erik är en fantastisk eldsjäl som själv säljer lotter varje vecka och lyckas engagera föreningen och lagen att göra säljinsatser.

Viktig inkomst för framtiden

I år räknar Trollenäs IF med att sälja cirka 1000 lotter till Bingolottos 25-årsjubileum och cirka 2000 lotter till uppesittarkvällen.

– Att sälja bingolotter har alltid varit en viktig inkomst och kommer att vara det även i framtiden. Det är ett oslagbart sätt att få in pengar till föreningen, speciellt när man har det ekonomiskt kämpigt, säger Karl-Erik Malmgren.

Blir du också inspirerad av Trollenäs framgångar? Finns behov av extra klirr i kassan i just er förening? Kontakta Folkspel via folkspel.se eller genom att ringa 0771-440 440 (mån-fre 9-17, sön 16-18).