Senaste Nytt

IFK Luleå har fördubblat sina intäkter

I fem år har veteranen Bernt Larsson suttit på ICA Maxi och sålt lotter. Både för Bingolotto och Sverigelotten. Hans hjärta klappar sedan gammalt för IFK Luleå och han vill genom sitt engagemang bidra till klubbens ekonomi men också träffa folk.

Att Bernt älskar IFK Luleå går inte att ta miste på. En gång i tiden spelade han själv fotboll här och han fick se sin klubb ta sig in i allsvenskan. Det är helt enkelt en livslång kärlek det handlar om.

-  Ja, man vill ju stötta fotbollen och killarna här. A-laget satsar på att ta sig in i Superettan igen, så det är spännande och roligt. Jag är här och ser de flesta matcherna.

Under 2012 nästan fördubblade föreningen sina intäkter från Folkspel och man utökade sina fasta försäljningsställen från ett till tre stycken. Men det är mer än bara det att dra in pengar till IFK Luleå som driver Bernt.

-  Jag har ju hängt med länge här. Det är både fotbollen och det sociala som är det fina. Jag har en egen liten kundkrets där ute på Maxi när jag sitter och säljer. Om jag inte är där undrar folk vart jag tagit vägen och väntar tills jag är tillbaka för att köpa av mina lotter. De säljer ju lotter i förbutiken också så det blir konkurrens, men det är ju bara bra för försäljningen och föreningslivet.

Han är en populär figur, Bernt. När han promenerar runt fotbollsplanen och berättar om när läktaren byggdes för snart 50 år sedan ropar de andra runt planen på honom och kommer fram och pratar. Men det är inte bara fotbollen som ryms i hjärtat på honom.

Han säger att han är en glad pensionär med massor av tid som han gärna tillbringar med sin familj.

–  Ja jag har fyra döttrar, åtta barnbarn och sju barnbarnsbarn så det är full rulle. Det är ingen av dem som spelar här i IFK Luleå men sportintresset har de. Så när jag inte tittar på fotboll går jag och ser basketmatcher till exempel.

Och fortsätta sälja lotter ska han.

– Varenda krona jag kan dra in till föreningen är betydelsefull. Idrotten ska man satsa på. Den har en viktig funktion för människor på många olika sätt, säger Bernt.