Sälj mer

IFK:s säljtaktik ger toppresultat

I år fyller fotbollsföreningen IFK Östersund 110 år. Och jubiléet kan de stolt fira genom säljsuccé av bingolotter.

– Förra året tjänade vi 416 000 kronor till föreningen på försäljningen av bingolotter, säger IFK Östersunds kanslichef Rolf Eijvergård.

För att nå en sådan framgång krävs mycket engagemang och en stor dos kämpaglöd. Som IFK Östersunds medlemmar har visat.

– De gör ett riktigt bra jobb och entusiasmen har växt ännu mer efter att vi vann Årets Förening på Eldsjälsgalan förra året, säger Rolf Eijvergård.

Etablerad taktik

Och för att ha kvar engagemanget och genomföra försäljningen på bästa sätt har IFK Östersund arbetat fram en taktik. Vid ungefär fyra tillfällen per år blir föreningens olika åldersgrupper tilldelade ett specifikt geografiskt område, där de är ansvariga för försäljningen. Utöver det har föreningen fem fasta försäljningsställen där bingolotterna går åt som smör i solsken.

– Lättast av allt är så klart att sälja bingolotter till uppesittarkvällen, då är också försäljningsperioden längre, säger Rolf Eijvergård.

Lagen och föreningen delar på pengarna

Hälften av försäljningsintäkterna går direkt till lagens egen kassa, för att sporra dem till att sälja ännu mer. Men det är också ett sätt att förbättra medlemmarnas villkor i föreningen.

– Pengarna de tjänar in till lagkassan får självklart användas på valfritt sätt. De flesta anordnar avslutningsaktiviteter för att stärka lagsammanhållningen, eller använder pengarna för att åka på cuper, säger Rolf Eijvergård.

Och resterande intäkter från försäljningen går rätt in i föreningsverksamheten. IFK Östersund har visat att man kan göra mycket med 416 000 kronor.

– Vi har använt pengarna för att förstärka verksamheten och ge bättre förutsättningar för alla våra duktiga medlemmar. Spelarna har fått nya matchställ, bättre utrustning och fler ledarutbildningar och träningstider, säger Rolf Eijvergård.

Folkets lag

IFK Östersund har så mycket som 1 300 medlemmar trots den hårda konkurrensen från andra sporter i vinterstaden Östersund. Rolf Eijvergård berättar att ända sedan starten för 110 år sedan har föreningen varit den största fotbollsklubben i Jämtland.

– I alla år har IFK Östersund kallats för ”Folkets lag”. Det innebär att vi välkomnar alla till vår förening! Förutom både herr-, dam- och ungdomslag har vi ytterligare verksamheter igång för att engagera alla som kan och vill spela fotboll, säger Rolf Eijvergård.

Han berättar entusiastiskt om klubbens många verksamheter för att engagera allt från nyanlända flyktingar till funktionshindrade i föreningen. IFK Östersund kan också lägga korpenlag, två seniorlag och en fritidsgård på listan över verksamheter.

Med så många lag och engagerade medlemmar ser framtidsutsikterna goda ut för att slå rekord i bingolottsförsäljning i år. Vem vet, kanske blir IFK Östersund allra bäst i Sverige på att sälja bingolotter? De har i alla fall planer på att fortsätta försäljningen i samma spår.

– Försäljningen av bingolotter är ett riktigt bra sätt att få in pengar till föreningen. Vi har redan nya projekt och idéer igång för att göra försäljningen ännu smidigare för våra medlemmar, säger Rolf Eijvergård.