Folkspel

Om Folkspel

Vi är föreningslivets eget spelbolag

Folkspels syfte, ändamål och tro är att alla människor oavsett bakgrund eller förutsättningar har rätt att må bra och vara en del av ett positivt sammanhang där man blir uppskattad, känner gemenskap och blir respekterad för den man är. Svenskt föreningsliv främjar hälsan, integrationen och respekten för andra. Svenskt föreningsliv gör Sverige bättre för alla.

  Följ oss på Instagram. Tillsammans gör vi Sverige bättre.

 

Svenskt föreningsliv är unikt

Sveriges föreningsliv är unikt i sitt slag. Överallt i vårt avlånga land finns det föreningar och organisationer som samlar människor med gemensamma intressen under organiserade former. Att vara medlem i en förening är en källa till trygghet, gemenskap och glädje. Alla får vara med och alla är välkomna i gemenskapen. Det är också tack vare många av föreningslivets ideella ledare som föreningslivet fungerar. Dessa hjältar och Eldsjälar hyllar vi genom Folkspels årliga Eldsjälsgala. 

Men ett blomstrande föreningsliv är inget som finns naturligt i ett samhälle. Det kostar i engagemang och tid och framför allt – det krävs pengar. Och det är här Folkspel kommer in i bilden.

 

Vi skapar växtkraft

Vad är då Folkspel? Folkspel är föreningslivet egna spelbolag och vi har genererat otroliga 16,6 miljarder kronor till Sveriges föreningsliv sedan starten 1991. Pengar som gått rakt in i föreningarna och gett dem växtkraft. Vi är ett spelbolag med goda avsikter. 

Vi är en ideell och politiskt obunden organisation som har 71 riksorganisationer, spridda över hela landet som medlemmar. Vårt uppdrag är att generera pengar till dem. Alla pengar i form av överskott som vi på Folkspel genererar går direkt tillbaka till föreningslivet eftersom vi inte har några privata vinstintressen. På så sätt hjälper vi Sveriges föreningar och riksorganisationer att få en stabil ekonomisk tillväxt. 

 

Hur skapar vi ett bättre Sverige?

Det är genom våra lotteriprodukter som alla våra medlemmar tjänar pengarna som bidrar till att de kan fortsätta bedriva sin verksamhet. Vår allra mest kända produkt är BingoLotto och den som har funnits med oss ända sen starten 1991. Andra produkter i Folkspelsfamiljen är Sverigelotten, BingoLottos Julkalender samt Online-Bingo på bingolotto.se. Allihop är fantastiska produkter som inbringar välbehövligt klirr i föreningskassorna runt om i landet.