Tips för att lyckas med föreningens försäljning

Här har vi samlat våra bästa tips på hur du maximerar försäljningen och hur man tjänar massor av härliga pengar till föreningen. Allt för att ni ska lyckas så bra som möjligt med att nå just era mål! Stort lycka till!

Lyckas med försäljning av fysiska lotter

Ni kan antingen sälja lotterna från fasta försäljningsställen eller vara ute på gator och torg, sälja via dörr i grannskapet. Eller varför inte sälja lotterna i cafeterian eller i klubbstugan vid matcher och andra evenemang? Möjligheterna är oändliga! Här kommer några utav våra vassaste försäljningstips!

Sverigelott + kaffe = sant

Ett tips till de som har cafeteria är att köra små kampanjer, som exempelvis: ”Köp två Sverigelotter & få en kaffe på köpet”. Chans till att vinna plus kaffe? Vem kan tacka nej till det!

Parkeringstips

Om ni vid större evenemang kanske ansvarar för parkeringen kan ni erbjuda de som betalar för sin plats att de kan köpa en Sverigelott.

Fokusera på långvarig intäkt

Att BingoLotto prenumeration är ett grymt bra sätt att skapa stadig, långvarig intäkt till föreningen är väl vid det här laget ingen nyhet. Därför finns det en finfin prenumerationsblankett som ni kan dela ut bland medlemmar. Per år och prenumerant tjänar ni hela 560/kr – på ett införsäljningstillfälle. Ut & sprid prenumerationsblanketter!


Du hittar prenumerationsblanketterna när du loggat in.

Skapa incitament med en säljtävling

Vem gillar inte att tävla? Starta en intern försäljningstävling inom föreningen med ett härligt pris till den som säljer bäst!

 

Våra 3 bästa tips för att lyckas med digital försäljning

Digital försäljning är en ny möjlighet för din förening. För att verkligen lyckas med försäljningen så har vi här nedan tagit fram några tips på hur man kan göra för att lyckas så bra som möjligt.

Lägg en banner på er hemsida

Placera en banner med föreningens ID på er hemsida. Folkspel byter ut innehållet under året för att anpassa kommunikationen beroende på olika spelomgångar och kampanjer.


Föreningens banner hämtar du här.

Sälj där era köpare finns

Sprid länken med föreningens ID i mail, på sociala kanaler, Facebook, Instagram, Twitter, föreningens hemsida, lagens hemsidor osv. Be medlemmarna dela länken till nära och kära.

Påminn era kunder om att köpa lotter i god tid

Ofta behöver man se ett erbjudande eller kampanj ett antal gånger innan man gör sitt köp. Därför behöver man ofta påminna om att köpa lotter. Detta bör göras i god tid innan programmet, dels för att man inte ska glömma men också för att reservera sig mot slutförsäljning.


Lägg upp därför upp föreningslänken ofta i era kanaler. En eller två gånger under veckan och påminn sedan en sista gång under eftermiddagen på speldagen. Ungefär 2 till 3 timmar innan programmet startar brukar vara lagom för en påminnelse.

 

Vill du ha fler tips om hur man bäst ska lotter? Kontakta din kontaktperson eller ring Folkspels kundcenter.

Sugen på att börja sälja?

Funderar du och din förening på att börja sälja våra produkter? Här kan du snabbt registrera din förening!

Börja sälj Folkspels produkter